Hvem er vi?

Amatørteaterets historie

I 1995 besluttede 3 venner af Tved Forsamlingshus, at det var på tide at genoplive dilettanten i Tved. Det var Jacob Witt fra lokalhistorisk forening, Jørgen “viv” Jensen fra Tved socialdemokratisk forening og daværende forsamlingshusvært Kurt Madsen.
De 2 førstnævnte havde tidligere været med til at spille dilletant, så de vidste, at det blandt andet krævede lidt startkapital at sætte et stykke op og de blev enige om at finde en moder forening. De henvendte sig til Tved Borgerforening, der var med på ideen og der blev indkaldt til et møde, hvor mange teaterinteresserede fra Tved og omegn dukkede op. Der blev valgt et udvalg som gik igang med at finde det første stykke der skulle spilles. Samtidig skulle der findes instruktør, kulissemaler, lys, regissør, osv. så der var nok at gå iang med.
I 1996 var de så klar med at spille “Biskoppen” og det blev så stor en succes, at der var grundlag for at fortsætte.
Efter den første spæde start var det største ønske at blive en selvstændig afdeling med egen økonomi, det var dog ikke muligt at få Tved Borgerforening med på den ide.
Vi henvendte os til TG&I, som tog imod os med åbne arme og siden har vi været under TG&I, som selvstændig afdeling og med valgt medlem i TG&I’s bestyrelse.
Det har siden starten været målet at spille et så bredt repertoire som muligt og meget gerne med børn med på scenen. Samtidig har vi forsøgt at rotere rundt mellem de forskellige funktioner, så vi ikke blev afhængige af, at det var de samme folk der gjorde de samme ting. Dette har gennem årene fungeret tilfredsstillende.
Vi besluttede også at opføre forestillingen om efteråret, frem for om foråret, hvor der i forvejen er mange af de omkringliggende foreninger, der spiller. Vores mål er at opføre forestillingerne omkring 1. november og vi har opstart sidst i august og øver på Tved skole og i Tved Forsamlingshus.

 

Tved Amatørteater i dag

Tved Amatørteater / TG&I består i dag af ca. 30 engagerede medlemmer som alle sætter en ære i at lave godt amatørteater på sydfyn, og udviklingen har været fantastisk de senere år og vi er slet ikke færdige endnu. Lige nu har vi to gode musikere på violin og harmonika, og så længe de har lyst at spille prioriterer vi musicals og syngespil. Instruktøren siden ”Sommer i Tyrol” også været fast og der er ny tilgang til amatørteatret hvert eneste år. Dette giver et godt grundlag for at forsætte det gode arbejde.

Vi starter sæsonen i maj, hvor vi øver sange til den kommende forestilling og holder så sommerferie fra ca. 1. juli og starter igen op i midten af august. Herefter øver vi fast hver mandag på Tved Skole og hver torsdag i Tved forsamlingshus. Desuden øver vi også minimum to søndage 10-18! Så vi arbejder hårdt og mange timer, men hygger os også gevaldigt sammen. Der bliver sunget, hamret og banket, øvet med lys og lyd, malet kulisser og syet kostumer i lange baner. Der er altid brug for hænder et eller andet sted. Det er en kæmpe proces at lave amatørteater, men også fantastisk sjovt.

 

Bliv medlem!

Der er altid brug for nye medlemmer så sidder man med et ønske om og en stor lyst til at være en del at teamet, uden at have lyst til at stå på en scene, er der masser af muligheder. Man behøver ikke have kendskab til f.eks. lys og lyd for at være en del af teknikstaben. Der er nogen til at oplære nye.

Vi har pt. rigtig meget brug for yngre mennesker, både drenge og piger – især unge mellem 16 og 35 år. Både på scenen og udenfor. Kan man synge, er det selvfølgelig en fordel, hvis man gerne vil på scenen, men absolut ikke noget krav. Det er lysten der skal drive værket.

Interesserede kan altid henvende sig til instruktøren Kirsten Wilms på telefonnummer: 28 60 91 58